מתאים ל 3-4 מנות
רכיבים:
- 2 בטטות (מקולף וחתוך לקוביות קטנות)
- רבע כוס כוס חמאת זרעי חמנייה (אלטרנטיבה: חמאת שקדים, חמאת בוטנים)
- 2 כפיות שמן אבוקדו
- 2 כפיות רוטב סויה
- 2 כפיות רוטב מייפל
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית שום כתוש
- שקית קולגן פלוס (2 שקיות לייף סטייל או שקית אחת אטלנטיס/אסנטשייל או פרימיום)
- 1 כפית זרעי שומשום (לבן או שחור)
- 1 כפית כוסברה (למי שאוהב)
הוראות הכנה:
- יש לחמם תנור מראש ל 220 מעלות
- מרפדים תבנית אפיה עם נייר אלומיניום.
- קלפו וחתכו את הבטטה שימו בצד
- בקערה קטנה, ערבבו ביחד את כוס חמאת זרעי חמניה, שמן אבוקדו, רוטב סויה, רוטב מייפל, מיץ לימון, שום כתוש ושקית קולגן פלוס. ערבבו ביחד היטב.
- יש למזוג את הרוטב על הבטטה עד שהבטטות מכוסות היטב.
- יש לשים את הבטטות בתוך תבנית האפייה ולאפות במשך 25-30, מומלץ להפוך לאחר רבע שעה את הבטטות לקבלת מרקם אחיד.
- יש להסיר מהתבנית, לפזר זרעי שומשום ותהנו!